Liiketoiminta 2.3.2017

Fysioterapian suoravastaanotto busineksenä?

Liikkeellä on monenlaisia näkemyksiä siitä, miten hyvin ihmiset tietävät ja osaavat hakeutua fysioterapeutin vastaanotolle. Erään konkarin mukaan 40% ei tiedä, että fysion pakeille saa hakeutua ilman lähetettä. Toisaalta pieni Googlailu fysioasiakkaiden tyypillisten vaivojen perusteella antaa karun tuleman. Ei löydy:

  • Google Business
  • Google Adwords
  • Google SEO

näkökulmista tuunattuja sivustoja. Näin businessmiehenä ja ironiaan taipuvaisena tekisi mieleni riipaista, että "fysioterapeutit eivät halua asiakkaita ilmaisillakaan metodeilla".

Lähdetään kuitenkin liikkeelle rakentavasti.

Miten korjaamme alana ja yksittäisinä toimijoina tilanteen?

1. Tee liiketoimintasuunnitelma!

Kaikessa tylsyydessään se on oiva apuväline kokonaisvaltaiseen yritystoiminnan suunnitteluun. Se toimii erinomaisesti myös julkisen sektorin yksikön toiminnan suunnitteluun. Tee se Yrityssuomi.fi -palvelussa. Siellä saat apua ammattilaisilta kuin digivastaanotolla konsanaan!

2. Heittäydy rohkeasti digin vietäväksi!

Fysioterapeuttien kantaa ottava digipresenssi somekanavissa ja mediassa on hälyttävän alhainen. Yhdessä rakennamme luottamusta fysioterapeuttien ammattitaitoon. Samalla sparraamme Googlea ymmärtämään meitä ja antamaan hyvin napsahtavia hakusanaosumia koko sektorimme parhaaksi. A-fysitiimi Kauhajoella on ottanut digiloikan ja panostaa etävalmennukseen osana hyvää palvelua. Movement Fysios pyrkii aktiivisesti näkymään Googlessa ja muissa digikanavissa, kun kivulias etsii apua.

3. Osallista asiakkaita liiketoimintasi avuksi.

Kokemukseni mukaan ihminen tulee sokeaksi omalle ammattitaidolleen useasta eri näkökulmasta. Mieti asiakaslähtöisesti, mitä kipuileva Googlettaa, etsiessään fysioterapeuttia. Todennäköisesti hän ei vielä edes tiedä etsivänsä fysiota. Viimeisen puolen vuoden aikana olen testanut NHS-kipuilevan Googlailutermejä. "Niskajumi" pitää kärkipaikkaa. Näy siis termeillä, joita asiakas käyttää. Ole asiakaslähtöinen. Aloita jo tänään. Tekemällä Hyvän liiketoimintasuunnitelman tulet laatineeksi myös strategian ja liiketoimintamallin. Ne kiteyttävät olennaisen parille sivulle!

Tekemäni VIDEO digityökaluista, joilla saat kättä pidempää strategian juonen ryydittäjiksi.